Rips rips rips



Heihei!

For å kunne lage ripsgele, -saft og -syltetøy må du først lokalisere din lokale ripsbusk. Plukk deretter ønsket mengde rips. Det er obligatorisk å smake på bæra under plukkingen.







Ripsgele
1 l rå ripssaft
1 kg sukker

Kok rips i saftkoker til bærene ikke slipper mere saft/blir lyse. Ha i kasserolle sammen med sukkeret. Småkok i ca 5 minutter samtidig som du skummer av. Ha den varme væsken over i varme glass og skru på lokket med en gang. Oppbevares mørkt og kjølig.








                                                               


Ripssaft
1 l rå ripssaft
800 g sukker

Kok rips i saftkoker. Man kan bruke samme safta som man får når man skal lage gele. Det er bare å dele opp safta og koke i to forskjellige kasseroller.
Bland sukker og saft i en kasserolle og la det småkoke i ca 5 minutter. Også her må man skumme av underveis. Ha over i melkekartonger/flasker og avkjøl før frysing. Ripssaft bør fryses, da den ikke har så veldig lang holdbarhet i kjøleskap.







Ripssyltetøy
1 kg rips
1 kg sukker

Bland rips og sukker sammen i en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Lurt å oppbevares i små beger i fryseren, for så å tine etter behov.


Håper det smaker!



Kommentarer

  1. Koseli å lag saft, gelé og syltetøy ilag me deg Signe���� Hilsen mamma'n din

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg