Fiskekaker fra (hav)bunnen
Det er lite som slår hjemmelagde, deilige fiskekaker. Denne oppskriften har jeg fått i fra min mormor og den anbefales på det sterkeste. Fiskekakene kan fryses og da er det veldig lettvindt å ta opp en dag man ikke orker å lage noe fancy middag, eller bare vil ha litt ekstra digg lunsj.
Først må man få tak i fisk, helst lyr og hyse (i sesong februar-mars). Jeg og pappa får nesten alltid en sei eller to også, så de lurer vi med i kakene.
Først må man få tak i fisk, helst lyr og hyse (i sesong februar-mars). Jeg og pappa får nesten alltid en sei eller to også, så de lurer vi med i kakene.
Oppskrift:
1.5 kg fisk
1.5 ss salt
1.5 ts muskat
3 ss potetmel
løk
4-6 dl melk
Kvern fileetene og løken (gjerne i kjøttkvern), ha i bollen og tilsett salt. Kjør litt på kenwooden, og tilsett muskat og potetmel. Spe med melk.
Tips:
- Tilsett salt tidlig, fordi det er det som binder fisken sammen.
- Unngå at farsen blir over 14 grader - da kan den sprekke. Sett gjerne bakebollen i kjøleskapet en liten stund.
- Hvor mye melk man må bruke avhenger av om fisken er bløt/fast. Fisken kan gjerne ligge noen dager etter at den har blitt fisket, det er vanskelig å bruke helt fersk fisk.
- Ha farsen på sprøytepose - så kan du enkelt bare presse ut kakene rett i panna.
- Bruk mye smør under steiking.
- Hvis man vil kan man tilsette forskjellige smaker - urter, forskjellig type løk, krydder, men det trengs ikke.
- For best smak, fisk fisken selv!
Håper det smaker!
Wow, dette var imponerende og så veldig godt ut :)
SvarSlett