Fiskekaker fra (hav)bunnen

Det er lite som slår hjemmelagde, deilige fiskekaker. Denne oppskriften har jeg fått i fra min mormor og den anbefales på det sterkeste. Fiskekakene kan fryses og da er det veldig lettvindt å ta opp en dag man ikke orker å lage noe fancy middag, eller bare vil ha litt ekstra digg lunsj.

Først må man få tak i fisk, helst lyr og hyse (i sesong februar-mars). Jeg og pappa får nesten alltid en sei eller to også, så de lurer vi med i kakene.

Oppskrift:
1.5 kg fisk
1.5 ss salt
1.5 ts muskat
3 ss potetmel
løk
4-6 dl melk

Kvern fileetene og løken (gjerne i kjøttkvern), ha i bollen og tilsett salt. Kjør litt på kenwooden, og tilsett muskat og potetmel. Spe med melk.

Tips:
  • Tilsett salt tidlig, fordi det er det som binder fisken sammen.
  • Unngå at farsen blir over 14 grader - da kan den sprekke. Sett gjerne bakebollen i kjøleskapet en liten stund.
  • Hvor mye melk man må bruke avhenger av om fisken er bløt/fast. Fisken kan gjerne ligge noen dager etter at den har blitt fisket, det er vanskelig å bruke helt fersk fisk.
  • Ha farsen på sprøytepose - så kan du enkelt bare presse ut kakene rett i panna.
  • Bruk mye smør under steiking.
  • Hvis man vil kan man tilsette forskjellige smaker - urter, forskjellig type løk, krydder, men det trengs ikke.
  • For best smak, fisk fisken selv!


Håper det smaker!

Kommentarer

  1. Wow, dette var imponerende og så veldig godt ut :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg