OL-brød

Her kommer oppskrift på det beste brødet i hele verden! I tillegg passer det veldig bra nå som det faktisk snart er OL. Dette brødet bakes i ei ovnsskuffe.

Oppskrift:
50 g gjær
8 dl melk
4 ss honning
1 dl smør
2 dl appelsinjuice
4 ts salt
4 dl hakka valnøtter
2 dl linfrø
2 dl rosiner
18 dl sammalt hvete grov
ca. 6 dl hvetemel

Smelt smør og bland med melken og honningen. Rør inn gjæren og ha i appelsinjuicen. Ha i valnøtter, rosiner, salt og linfrø. Ha i sammalt hvete og begynn å elte deigen. Justér konsistensen på deigen med hvetemelet. Elt i ca. 10 min. Sett deigen til heving i ca. 50 min.

Sett ovn på 200 grader. Kjevle deigen utover og ha den over i ovnsskuffa med bakepapir og hev i 30 min til.

Steik midt i ovn i ca 30-40 min.

Håper det smaker!

Kommentarer

Populære innlegg