Solskinnsboller
Oppskrift: ca. 22 boller
Bolledeig Fyll
150 g smør 100 g romtemperert smør
5 dl melk 1 dl sukker
50 g gjær 4 ts kanel
1/2 ts salt
1,25 dl sukker
1 egg
ca. 15 dl mel
Smelt smøret og bland melka og gjæren. Ha i salt, sukker og egg. Tilsett melet langsomt og juster mengden etter hvor fast deigen blir. Kna i 10 min. Sett til heving i 45 min.
Del deigen i to og kjevle ut hver del til ca 20 x 45 cm. Smør på fyllet og brett ene halvdelen over den andre. Kutt i 11 strimler, snurr hver strimle og knyt en knute. Legg alle bollene på brett med bakepapir og hev i ca 30 min. Ha vaniljekrem i hver bolle og bruk et egg til å pensle bollene med.
Steik på 250 grader i 7-8 min. Avkjøl på rist.
Bland melis og eggehvite. Ta en gaffel og "ringle" over bollene. Dryss over kokos og servér.
Håper det smaker!
Bolledeig Fyll
150 g smør 100 g romtemperert smør
5 dl melk 1 dl sukker
50 g gjær 4 ts kanel
1/2 ts salt
1,25 dl sukker
1 egg
ca. 15 dl mel
Smelt smøret og bland melka og gjæren. Ha i salt, sukker og egg. Tilsett melet langsomt og juster mengden etter hvor fast deigen blir. Kna i 10 min. Sett til heving i 45 min.
Steik på 250 grader i 7-8 min. Avkjøl på rist.
Bland melis og eggehvite. Ta en gaffel og "ringle" over bollene. Dryss over kokos og servér.
Håper det smaker!
Kommentarer
Legg inn en kommentar