Solskinnsboller

Oppskrift:                                                          ca.  22 boller
Bolledeig                Fyll
150 g smør             100 g romtemperert smør
5 dl melk                1 dl sukker
50 g gjær                4 ts kanel
1/2 ts salt
1,25 dl sukker
1 egg
ca. 15 dl mel

Smelt smøret og bland melka og gjæren. Ha i salt, sukker og egg. Tilsett melet langsomt og juster mengden etter hvor fast deigen blir. Kna i 10 min. Sett til heving i 45 min.


Del deigen i to og kjevle ut hver del til ca 20 x 45 cm. Smør på fyllet og brett ene halvdelen over den andre. Kutt i 11 strimler, snurr hver strimle og knyt en knute. Legg alle bollene på brett med bakepapir og hev i ca 30 min. Ha vaniljekrem i hver bolle og bruk et egg til å pensle bollene med.

Steik på 250 grader i 7-8 min. Avkjøl på rist.

Bland melis og eggehvite. Ta en gaffel og "ringle" over bollene. Dryss over kokos og servér.



Håper det smaker!

Kommentarer

Populære innlegg