Bagels

Bagels er en form for seige rundstykker, forskjellen er at de kokes før de steikes i ovnen. Og de har hull i midten, da. Denne oppskriften er hentet fra Sverre Sætre, en av Norges beste konditorer.

15 g fersk gjær
2 dl vann (25 grader)
500 g hvetemel
1,5 ts salt
1 ts sukker
1 dl naturell yoghurt
2 ss rapsolje (evt. sesamolje)

Bland sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt på lav hastighet i 5 minutter. Dekk til og la stå til heving i ca 1 time.

Del opp i 8 like store emner og trill boller. Form så et hull midt i alle bollene. Dekk til og hev på nytt.

Kok opp:
Ca. 4 liter vann
1 ss sukker til kokevannet

Hold vannet rett under kokepunktet, og legg bagelsene i. Trekk i 3 minutter på hver side. Legg på et kjøkkenhåndkle og la de renne av seg litt.






Legg bagelsene på bakebrett og pensle med ett egg pisket sammen med litt vann. Dryss over sesamfrø. Steik i ovnen på 200 grader til de er gyldne og pene.







Signe






Kommentarer

Populære innlegg