Hjemmelaget pizza

Har blitt hekta på Italiensk pizza med tynn bunn og digg topping. Her kommer min oppskrift på pizzadeig:

500 g hvetemel, gjerne tip 00
2 ts tørrgjær
1 ss maldonsalt
1/2 ss sukker
3 dl kaldt vann
2 ss olivenolje
Ha alt bortsett fra olje i en keenwood-bolle og elt på lav hastighet i 15 minutter. Ha så i oljen og elt videre i 5 minutter. De siste minuttene kan du øke hastigheten en god del.


Hev deigen til den er nesten dobbel størrelse. Den kan godt heve i kjøleskapet, det tar bare lenger tid og det utvikles mer aroma og smak i deigen.


Del så deigen opp i antall pizza du har lyst å lage. Her har jeg delt de opp i 100 grams emner. La emnene hvile under et klede i minimum 20 minutter før de kjevles ut til tynne lefser. 

Så er det bare å ha på ditt favorittfyll og steik pizzaen på max temperatur til den er ferdig. Jeg har ofte på creme fraiche, mozzarella og rødløk. Og ruccula når den er ferdig stekt.


Signe



Kommentarer

Populære innlegg